MTG heeft haar eigendom in Zoomin.TV, ‘s werelds toonaangevende uitgever van online video-inhoud voor Generation Z, vergroot van 51% naar 100%. In juli 2015 nam MTG nam een belang van 51% en het verwerft nu de resterende 49%.

Zoomin.TV is de afgelopen 18 jaar door zijn oprichters ontwikkeld tot een van ‘s werelds toonaangevende online video-publishing communities. Het bedrijf is oorspronkelijk opgericht in 2000 als FinanceTelevision, een joint venture met KPN en NOB, toen de komst van ADSL light het mogelijk maakte voor het internet om een videostream te dragen. In 2002 lanceerde Zoomin.TV ‘s werelds eerste ‘pre-roll’ en daarna is het uitgegroeid van een lokaal Nederlands innovatief bedrijf tot een wereldwijde online video-uitgever met activiteiten over de hele wereld. Na Duitsland, Brazilië en Mexico breidt Zoomin.TV nu snel uit in China.

De oprichters van het bedrijf, Jan Riemens en Bram Bloemberg, hebben nu besloten om af te treden als respectievelijk CEO en CFO om andere mogelijkheden na te streven, maar zullen samenwerken met het nieuwe managementteam om een vlotte overdracht te garanderen. Roger Lodewick is benoemd als de nieuwe CEO van Zoomin.TV en Andreas Walker als de nieuwe CFO.

De Nederlander Lodewick heeft meer dan 12 jaar ervaring in de media- en entertainmentindustrie, inclusief seniorfuncties bij TEAM Marketing en de UEFA Champions League. De in Duitsland geboren Andreas Walker heeft meer dan 20 jaar gewerkt in de media- en digitale entertainmentindustrie in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Luxemburg, onder andere in senior rollen voor MTG, RTL en MTG-dochter ESL.

Jette Nygard Andersen, voorzitter van Zoomin.TV: “Zoomin.TV levert dagelijks honderden video’s van over de hele wereld die Generation Z-kijkers inspireren. Deze unieke verhalen worden maandelijks meer dan 3 miljard keer gezien en hebben van het bedrijf één van ‘s werelds toonaangevende online video-uitgevers gemaakt. Jan en Bram hebben een geweldig bedrijf opgebouwd dat nu de volgende stap in zijn ontwikkeling moet zetten door verder te bouwen op zijn wereldwijde zakelijke potentieel. We willen hen bedanken voor alles wat is bereikt en wensen hen veel succes bij hun toekomstige inspanningen.”

“Na al die jaren en de vele successen roept het afscheid wel emoties op, maar het is goed om het management over te dragen aan een nieuw team dat Zoomin.TV naar een nieuwe fase zal leiden”, aldus Jan Riemens.

Roger Lodewick zei: “Ik ben verheugd om deze nieuwe rol op mij te nemen. Zoomin.TV is een geweldig bedrijf en een nog grotere gemeenschap. Er is zoveel bereikt in de afgelopen 18 jaar en ik kijk er naar uit om deel uit te maken van een spannende toekomst voor onze kijkers, onze medewerkers en onze partners.”

Voor meer informatie:
Gerrit Jan de Roo
Communications Manager
gj.deroo@zoomin.tv