Lucas van der Eerde (44) is onlangs toegetreden tot het senior management team van Zoomin.TV. Zijn belangrijkste taak wordt het om de commerciële en organisatorische activiteiten in Nederland en België verder te ontwikkelen. Lucas zal zich richten op twee kernactiviteiten: de continue verbreding van de distributie van Zoomin.TV’s professionele video content naar uitgevers en de uitbouw van de commerciële proposities en activiteiten richting merken, adverteerders en mediabureaus.

Zoomin.TV is het moderne uitgeef platform dat video stories en live-event content met een purpose produceert. Zoomin.TV groeit snel en is nu in tientallen landen wereldwijd actief, van Europa tot Brazilië en van Amerika tot China. De snelle groei wordt veroorzaakt doordat het Zoomin.TV lukt om Generatie Z te bereiken: de generatie die informatie en communicatie vrijwel uitsluitend consumeert via hun digitale en mobiele devices. De bijzondere content die Zoomin.TV maakt is een belangrijke driver voor dit unieke bereik. Geïnspireerd door Generatie Z kenmerkt deze content zich door gedurfde, betrokken en deelbare video verhalen, oftewel ‘dare, care, share’.

Lucas van der Eerde werkte bijna 10 jaar lang bij Viacom International Media Networks. In zijn laatste functie was hij commercieel verantwoordelijk voor Nederland en België voor zowel de online als offline activiteiten van met name MTV, Comedy Central & Nickelodeon. Na een succesvol zijstapje in het Amsterdamse restaurantwezen (bij BAUT) is hij nu weer terug in de mediawereld.

“Wij zijn erg blij met de komst van Lucas naar Zoomin,” zegt Zoomin.TV CEO en oprichter Jan Riemens. “De content en live-evenementen die wij met en voor onze talrijke video journalisten, YouTube creators en video influencers maken, hebben ons in de unieke positie gebracht dat wij het publiek bereiken dat voor andere traditionele media onbereikbaar blijft. Door zijn ervaring en visie is Lucas als geen ander in staat om die positie te vertalen naar adverteerders en organisaties die weer aansluiting zoeken bij de doelgroep Generatie Z.”

Zoomin.TV breidt zijn activiteiten uit met live-events, zoals de recent gelanceerde Drone Racing World Series, om deze doelgroep nog meer aan zich te binden. Naast short form content ontwikkelt Zoomin.TV bovendien ook steeds meer long formats en zelfs lineaire kanalen, zoals muziekclip kanaal Wildhitz en Catopia, ‘the 24/7 Cat Channel’.

“Zoomin.TV is voor mij de ideale plek om mijn ervaring te benutten en echt effect te hebben,” voegt Lucas van der Eerde daaraan toe, “en ik ben opgetogen om deel uit te maken van een organisatie die wereldwijd zo snel groeit. Native content en video zijn de toekomst van online advertising en Zoomin.TV zit daar middenin. Ik voel mij bovendien helemaal thuis bij de nieuwe, op Generatie Z gerichte ‘strategie van Zoomin.TV met als motto ”reaching the unreachables”.

Over Zoomin.TV
Zoomin.TV is een toonaangevend digitaal mediabedrijf dat de content voor het meest invloedrijke publiek van vandaag, Generatie Z, herdefinieert. Door dagelijks meer dan 400 video’s in meer dan 20 talen te produceren is Zoomin.TV ‘s werelds grootste online video uitgever.
Wij exploiteren ook één van de grootste multi-platform netwerken met meer dan 25.000 content creators wereldwijd en 2,3 miljard views per maand … en we groeien.
Onze missie? ‘Dare. Care. Share’. Bij Zoomin.TV vertellen we verhalen met een doel en met een inspirerende, fascinerende en aanmoedigende inhoud. Verhalen die het leven van mensen veranderen.
Zoomin.TV is gevestigd in Amsterdam, heeft 16 vestigingen op vier continenten en maakt deel uit van de toonaangevende internationale digitale entertainment groep MTG.

Contacten voor dit persbericht:
Gerrit Jan de Roo, Communicatie Manager, gj.deroo@zoomin.tv, +31 6 51 57 92 96
Lucas van der Eerde, Country Manager Nederland & België, l.vandereerde@zoomin.tv, +31 6 55 87 14 49