Het Amsterdamse digitale mediabedrijf Zoomin.TV versterkt zijn wereldwijde marktpositie met verschillende grote deals. Zoomin.TV is leidend in het creëren van betekenisvolle videoverhalen voor de Generatie Z. Het bedrijf groeit snel en opent tevens een kantoor in Singapore.

Deze contentdeals en de geografische uitbreiding passen in de strategie om met betekenisvolle content de ‘Gen Z’ doelgroep te bereiken via zoveel mogelijk relevante platforms. Zoomin.TV verkiest deze strategie boven het zelf in de markt zetten van lineaire kanalen.

Tencent
Zoomin.TV krijgt, met deze samenwerking, toegang tot de meer dan anderhalf miljard actieve gebruikers op de platforms van het Chinese Tencent en realiseert op WeChat, Qzone en Kuaibao samen al zo’n 300 miljoen views per maand.

“Het was geweldig om de innovatiedurf van Tencent te ervaren,” zegt COO en medeoprichter Bram Bloemberg die de overeenkomst sloot. “Tencent omarmt content waarmee Generatie Z (de jongeren die géén lineaire televisie kijken; zogenaamde ‘mobile onlies’) naar hun platforms wordt gehaald en dat pakt goed voor ze uit. Ze zijn één van de wereldleiders op dit gebied en wij zijn er trots op om met hen samen te werken en dat zij kiezen voor de content die Zoomin.TV maakt.”

Facebook Watch
Zoomin.TV is ook een samenwerking aangegaan met Facebook voor de lancering van hun nieuwe video hub ‘Watch’. Zoomin.TV gaat seriële content aanleveren voor de `Shows’ pagina’s van Watch, die het jongere publiek wil inspireren om veranderingen te bewerkstelligen.

“Wij zijn erg enthousiast om als één van de eerste uitgevers met Facebook samen te werken terwijl zij een ecosysteem voor video content bouwen en met nieuwe formats experimenteren,” zegt Jan Riemens, CEO en oprichter van Zoomin.TV.

“De focus van merken verschuift naar Generatie Z en daarmee neemt de vraag naar content, die zich op dit publiek richt, sterk toe. Wij ontwikkelen al geruime tijd met veel succes video content die voortkomt uit onze missie “dare, care, share” en die tegemoet komt aan de behoeften van Generatie Z: sprankelende en inspirerende verhalen over sociale kwesties, milieu, individualiteit en de toekomst. Hiermee bereiken wij dit jonge publiek dat voor de traditionele media onbereikbaar blijft: ‘reaching the unreachables’.

Op Facebook Watch kunnen we de Generatie Z nog beter bereiken en het biedt bovendien een geweldige kans voor onze content creators, omdat wij samen met hen video series willen maken en “kijken op afspraak” willen ontwikkelen.”

Zoomin.TV zal o.a. deze series voor Watch produceren:
• #WomenWarriors, een serie van LocalHeroes over opvallende vrouwen die ergens op de wereld het verschil maken. Hun werk en toewijding, vaak geconfronteerd met tegenslag, is inspirerend.
• #BeyondPlastic, een serie van FuturePlanet, waarin de echte oorlog tegen plastic wordt belicht en de creativiteit en vindingrijkheid die daaruit rondom de wereld voortkomt.

Zuidoost Azië
Zoomin.TV is nu een jaar actief in Azië. Naast het kantoor in Beijing met inmiddels 8 mensen heeft Zoomin.TV nu ook een kantoor geopend in Singapore om vanuit daar de regio Zuidoost Azië regio verder te ontwikkelen.

Eric Snelleman, Mangaging Director APAC voor Zoomin.TV: “Waar China een geheel eigen internet ecosysteem heeft dat ontoegankelijk is voor de grote bestaande westerse partijen, is de rest van Azië juist volledig gedomineerd door met name Google en Facebook. Beide hebben in de afgelopen jaren een enorme presence opgebouwd in de regio en voor velen staat Facebook gelijk aan ‘het internet’.

Met de enorme bevolkingsaantallen én bijna overal 4G, goedkope data abonnementen en een groot aanbod van goedkopere smartphones biedt Zuidoost Azië grote mogelijkheden. Maar het is geen homogene markt. Er zijn veel en grote verschillen tussen de individuele landen. We proberen zorgvuldig te bouwen en concentreren ons, vooralsnog, op een beperkt aantal landen: Indonesië, de Filipijnen en Thailand. Singapore is daarvoor de beste uitvalsbasis.

Inmiddels hebben we met bijna alle leading publishers in die landen contracten afgesloten en is de content van Zoomin.TV zichtbaar op alle grote platforms. En naast Engels en Chinees bieden we onze content nu ook in Bahasa, de taal van Indonesië, het grootste land in de regio.”

*****

Over Zoomin.TV
Met een productie van meer dan 400 video’s per dag in meer dan 20 talen is Zoomin.TV de grootste online uitgever ter wereld. Wij hebben een netwerk van meer dan 3.500 video journalisten overal ter wereld en exploiteren ook één van de grootste multi-platform netwerken met meer dan 25.000 content creators wereldwijd en 3,2 miljard views per maand… en we groeien.

Onze missie? ‘Dare. Care. Share’. Bij Zoomin.TV vertellen we verhalen met een doel en met een inspirerende, fascinerende en aanmoedigende inhoud. Verhalen die het leven van mensen veranderen.

Zoomin.TV biedt merken, adverteerders en media bureaus de mogelijkheid om de ‘onbereikbaren” te bereiken met online advertising en branded content. Uitgevers kunnen kiezen uit een veelvoud van abonnementen op video feeds of short-format content uit onze uitgebreide library.

Met ons hoofdkantoor in Amsterdam en vestigingen in Londen, Berlin, Düsseldorf, Hamburg, Madrid, Barcelona, Milaan, New York, Los Angeles, Mexico City, Sao Paulo, Brasilia, Montevideo, Beijing en Singapore zijn wij wereldomvattend.

Zoomin.TV maakt deel uit van de toonaangevende internationale digitale entertainment groep MTG.

Zoomin.TV contacten voor dit persbericht:
Jan Riemens, CEO
j.riemens@zoomin.tv
Mobiel: +31 6 22 22 02 12

Bram Bloemberg, Co-founder en COO
b.bloemberg@zoomin.tv
Mobiel: +316 53 80 21 64