Amsterdam, 30 november 2016

Tiny Riot! Nederland en Zoomin.TV lanceren eerste internationale online music format: Continuum

Het digitale label van internationale formatproducent FremantleMedia, Tiny Riot!, en het wereldwijde mediabedrijf Zoomin.TV, lanceren een spectaculair internationaal online music format. Continuum brengt vier YouTube sterren samen uit vier verschillende landen, die elkaar nog nooit hebben ontmoet. Ze zullen een beroep op hun huidige fans doen, zodat ze elkaar offline kunnen ontmoeten en samen kunnen komen.

Continuum is het eerste format met een online band die volledig afhankelijk is van haar fans. De fans beslissen of ze elkaar uiteindelijk zullen ontmoeten en live zullen zingen. De bandleden zullen split screen video’s uploaden waarin ze samen virtueel zingen, terwijl aan de fans wordt gevraagd om gezamenlijk de mijlpaal van 400.000 abonnees te bereiken. Het uiteindelijke doel is om een echte band samen te stellen en de bandleden elkaar voor het eerst in levende lijve te laten ontmoeten op hun eerste live concert. De YouTubers – Sami, Sheffo, Joey en Jayden – komen respectievelijk uit Nederland, Italië, Amerika en Australië.

De vier bandleden zullen hun aanzienlijke huidige bereik van meer dan 1,5 miljoen fans wereldwijd gebruiken om het project een kickstart te geven. Alles – muziek en reality – zal worden gepubliceerd op het Continuum YouTube kanaal. De content bestaat uit een wekelijkse community video (bv. een introductie van de jongens, hoe ziet hun dagelijkse leven eruit, hun dagelijkse rituelen, etc), een wekelijkse muziekvideo en maandelijks een bonusvideo (bv. een video gebaseerd op een evenement).

“Continuum brengt de kracht van FremantleMedia om formats voor een digitale omgeving te ontwikkelen samen met de distributie- en digitale productiekracht van Zoomin.TV”, zegt Arthur Clement, General Manager van Tiny Riot!, het digitale contentlabel van FremantleMedia Netherlands dat het Continuum format ontwikkelt.

“Met dit format zullen we Generatie Z op grote schaal bereiken en toegang hebben tot een ingebouwd publiek dankzij de verbonden bekende artiesten en hitmakers. Continuum is in veel opzichten baanbrekend. De internationale samenwerking tussen FremantleMedia en Zoomin.TV maakt dit project nog spectaculairder.”

Het bereiken van Generatie Z, oftewel iedereen die na 1996 is geboren, is een kritische sleutel tot succes in het digitale landschap, aldus Jan Riemens, CEO van Zoomin.TV. “Ik ben extatisch om samen te werken met FremantleMedia op dit buitengewone, one-of-a-kind project”, voegt Riemens er aan toe. “We zullen veel kennis van en talent in digitale productie en distributie leveren, op alle nieuwe en traditionele platformen.”

Tiny Riot! Nederland zal samenwerken met haar digitale collega’s van FremantleMedia Italië, FremantleMedia Noord Amerika en FremantleMedia Australië, alsmede met Zoomin.TV’s internationale team om het project te ondersteunen.

Continuum wordt op 1 december 2016 gelanceerd; bekijk de kanaaltrailer hier.

Voor meer informatie:
Zoomin.TV: Alyssa Friskes – a.friskes[at]oomin.tv – t: +31 (0)6 34 32 91 23