Amsterdam, 6 februari 2017

Sterke groei voor Zoomin.TV in Duitsland door focus op GenZies

14 Nieuwe medewerkers in nieuw kantoor Berlijn zorgen voor omzet verdubbeling

Zoomin.TV, onderdeel van het toonaangevende internationale digitale entertainmentbedrijf MTG, investeert meer dan 2 miljoen euro in zijn Duitse activiteiten om de nieuwe Generatie Z-positionering nog meer kracht bij te zetten. Zoomin.TV is in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland al uiterst succesvol en zal de omzet in 2017 verdubbelen.

Voor merken en bureaus die zich willen verbinden met GenZies maakt de schaalvergroting Zoomin.TV tot een serieus alternatief voor Facebook, YouTube en de traditionele omroepen zoals RTL en ProSieben.

Cengiz Kurt, de voormalige CEO van online video start-up Clipkit gaat Zoomin.TV Duitsland leiden als Managing Director. Hij neemt 13 voormalig medewerkers mee waardoor de totale bezetting van Zoomin.TV Duitsland meer dan verdubbelt.
GenZies zijn geboren vanaf het midden van de negentiger jaren en vormen nu de jongste generatie video publiek. Deze Generatie Z is ook de inspiratie voor het DNA van Zoomin.TV, omdat het de eerste generatie is die doordrenkt is van mobiele technologie en social media platforms. Het is ook de eerste generatie die een grote invloed heeft op het gedrag van andere generaties en in het bijzonder op hoe content gedeeld en geconsumeerd wordt op de verschillende platformen en apparaten.

Generatie Z is verantwoordelijk voor ongeveer 70% van het totale internetverkeer omdat zij voornamelijk video gebruiken als hun eerste en belangrijkste bron van informatie en entertainment. Ze kijken zelden ‘traditionele’ TV, zijn ambitieus en willen een gezond leven leiden. Ze eisen absolute transparantie van de merken die zij gebruiken als het gaat om productinformatie, gezondheidsnormen en duurzaamheid voor het milieu.

Het Nederlandse Zoomin.TV is internationaal uitgegroeid tot een mondiaal top vijf video content bedrijf, met Duitsland als haar eerste internationale succes. Jan Riemens, oprichter en CEO van Zoomin.TV: “We zijn verheugd om ons huidige Duitse team uit te kunnen breiden met Cengiz en zijn team. Wij zijn ervan overtuigd dat de bestaande en nieuwe medewerkers samen de creativiteit en het vermogen hebben om de Generatie Z strategie verder door te voeren en zo onze activiteiten in het Duitse taalgebied progressief te laten groeien.”

“Merken moeten een betere aanpak hebben dan de traditionele commercials om de Genzies te bereiken,” vervolgt Riemens. “Het gaat allemaal over de verbinding tussen de merken en de GenZies. “Hook me, before you can seduce me” is een stelregel voor de GenZies. En als je de GenZies niet eerst aan de haak slaat, zul je ze nooit kunnen verleiden tot een relatie met een merk. Je zult ze simpelweg verliezen. Daar komt bovenop dat ze alles ‘nu’ willen, dat ze de voorkeur geven aan ‘delen’ in plaats van ‘voor zichzelf houden’ en dat ze op zoek zijn naar echte, authentieke merken die deze waarden ook hanteren. Bij Zoomin.TV doen we dat, we zijn betrokken bij de GenZies en we vinden het geweldig om merken te helpen om de waarde van dit groeiende publiek te onderzoeken.”

Cengiz Kurt, voormalig CEO van Clipkit en nu Managing Director Zoomin.TV Duitsland, is erg enthousiast: “Zoomin.TV heeft zijn positie van een op prerolls gebaseerde content fabriek zeer succesvol veranderd in een door Generatie Z geïnspireerd video powerhouse met creatieve oplossingen voor zowel uitgevers als merken en bureaus. Zij zijn een van de weinigen die deze koersverandering hebben kunnen doorvoeren omdat het maken van content altijd al het hart van de organisatie is geweest. Ik sta versteld van het niveau, de kennis en de betrokkenheid van de mensen die zich over de hele wereld bezighouden met het creëren van content voor Zoomin.TV. Samen gaan wij de markt nog meer toegevoegde waarde bieden met ons premium video aanbod, dat ons in de hele wereld een alternatief maakt voor de gevestigde kanalen zoals onder meer Facebook, YouTube en andere broadcasters.”

Voor meer informatie:
Gerrit Jan de Roo, gj.deroo[at]zoomin.tv, +31 6 51 57 92 96

OVER ZOOMIN.TV
Video powerhouse Zoomin.TV Maakt elke dag 400+ korte verhalen in 21 talen. Deze originele verhalen zijn afkomstig van 3500 Video Journalisten over de hele wereld en worden gedistribueerd over haar wereldwijde Multi-Platform Network. Daar worden ze per maand 3.3 biljoen keer bekeken, waardoor uitgevers in staat worden gesteld om hun premium advertentie inventory te maximaliseren. Zoomin.TV is tevens een van ‘s werelds grootste MCN’s op YouTube met 1,8 biljoen views per maand gegenereerd door 25.000 geselecteerde creators. Zoomin Studios is Zoomin.TV’s volgende generatie media laboratorium, waar men werkt met ‘s werelds grootste online sterren om cutting-edge formats te ontwikkelen en baanbrekende long-form televisie content te leveren. Gevestigd in Amsterdam met 19 vestigingen op vier continenten, is Zoomin.TV onderdeel van de toonaangevende internationale digitale entertainment groep MTG.